Ons cursusaanbod

Schrijftijd

Focus op de schrijver in jou

 

Docent: Jolanda Loof

Ontdek manieren om te blijven schrijven, je schrijfproces opgang te brengen, te verdiepen en vlot te trekken als de schrijfmotor hapert. Ervaar hoe je de schrijver in jou wakker maakt.

Schrijftijd is een duw in de rug. Je krijgt schrijftechnieken en inspiratie die je direct kunt toepassen en/of later kan verwerken in een bestaande tekst. In de tussen liggende weken schrijf je door met een uitdagende opdracht.  Je krijgt leerzame en stimulerende feedback van mede schrijvers. Op die manier verrijk je je teksten.

In Schrijftijd gaat het om jouw schrijverschap, om jouw liefde voor het schrijven. 

 
 

Wanneer

Dinsdagavond 12 maart, 2 en 23 april, 14 mei 

Tijd

19.00-21.00 uur

 

Waar

Online

Kosten

€140

 

Inschrijven

jolandaloof@gmail.com

Poëzie

Met weinig woorden veel zeggen

 

Docent: Els Doeleman

Vier ochtenden met steeds een ander thema om over te schrijven. Iedere ochtend ga je op verschillende manieren materiaal verzamelen, nieuwe poëtische stijlmiddelen inzetten en uitproberen. Zo kun je leren om met weinig woorden precies dat te zeggen wat jij wilt.  Door het bespreken van teksten merk je hoe je teksten bij lezers overkomen.

Werk van dichters en beeldend kunstenaars inspireren naar tekst, evenals achtergrondartikelen en boeken.

 
 

Wanneer

vrijdagochtend
12,19 en 26 april, 10 mei 2024

Tijd

10.30 – 13.00 uur

 
 

Waar

Utrecht stad

Kosten

€160

 

Inschrijven

elsdoeleman@hetnet.nl

 

Dat bedoel ik!

Columns, blogs en andere pakkende teksten

 

Docent: Jolanda Loof

Of je nu opiniërend schrijft voor je werk of voor het plezier, met deze dagcursus leer je pakkende teksten schrijven. Hoe zorg je ervoor dat jouw tekst lekker is om te lezen? Hoe trek je de aandacht van de lezer en hoe hou je die vast? Je oefent met schrijftechnieken en krijgt verschillende invalshoeken aangereikt om je onderwerp op een uitdagende manier te verwoorden. Wordt het een column, blog, essay of een sterk verhaal, dat zullen we zien.

 
 

Wanneer

Zaterdag 20 april 2024

Tijd

10.00-16.00 uur

 

Waar

Hartje Utrecht

 

Kosten

€80

 

Inschrijven

jolandaloof@gmail.com

Zomerschrijfschool

Op ontdekkingsreis aan een Utrechtse schrijftafel

 

Docent: Els Doeleman

Voor een schrijfvakantie hoef je ook dit jaar de stad niet uit. In een Utrechtse schrijfkelder kun je nieuwe werelden verkennen. Schrijfliefhebbers kunnen mee op trektocht langs herinneringen en associaties. Een gevarieerd programma brengt iedere dag nieuwe vergezichten. We zullen veel schrijven met aandacht voor verschillende tekstvormen. We bespreken teksten op hoe ze bij lezers overkomen zodat je  een optimale zeggingskracht oefent. Een week om veel te doen en te genieten van verrassende doorkijkjes en weidse uitzichten. Je gaat met een koffer vol teksten en nieuwe mogelijkheden op huis aan.

 
 

Wanneer

Elke dag in de week van 19 t/m 23 augustus

 

Tijd

10.00-13.00 uur

 

Waar

Hartje Utrecht

Kosten

€260

 

Inschrijven

elsdoeleman@hetnet.nl